Opettajat

SAIJA UUSSAARI

Saija on Joogaholian perustaja ja RYT-300 hathajoogan, restoratiivisen ja yinjoogan opettaja, sekä Grounding Yin® & Feminine Yin® -ohjaaja. Ensimmäisen joogafilosofiaan painottuneen opettajakoulutuksen Saija suoritti Balilla vuonna 2018 harjoitettuaan joogaa vajaat 10 vuotta. Joogassa Saijaa kiehtoo ihmisen kokonaisvaltaisuuden tutkiskelu ja harjoituksen muutosvoima. Joogaholian ja omat tuntinsa Saija haluaa luoda paikaksi, jossa jokainen tuntee voivansa olla oma itsensä, ja jossa hyvä olo, sisäinen rauha ja hyvät aikomukset pääsevät kasvamaan. Saija antaa myös yinjoogaa, shiatsukäsittelyä ja reikihoitoa yhdistäviä yksilöhoitoja.

Syksyllä 21 Saija ohjaa tiistai- ja torstai-illoissa Soul Flow, Meditative Yin ja Good Night Grounding Yin -tunteja sekä sunnuntaisin Restoratiivista Sunset Reset -tuntia yhdessä Miian kanssa.

HANNA-MARI NIEMELÄ

Hanna-Mari Nieminen eli Hami on kokenut joogaohjaaja, doula ja synnytysvalmentaja. Hän on opiskellut joogaohjaajaksi Vanda Scaravellin oppien mukaan ja erikoistunut raskausajan joogaan. Hamin ohjaamilla tunneilla tutkitaan kehon liikettä sisältä päin, juurrutaan maahan ja tehdään lisää tilaa, jotta hengitys pääsee liikkumaan helposti. Hengitys ja hiljentyminen ovat tärkeässä roolissa kaikilla Hamin tunnilla. Joogan lisäksi Hami järjestää synnytysvalmennuksia ja toimii doulana. Hami on nykyisin myös kirjailija - tutustu Hamin kirjoittamiin kirjoihin: Joogaa raskausaikaan - Ihme sisälläsi (2020) ja Äitivuosi - viisautta, vinkkejä & vertaistukea  (2021).

Syksyllä 21 Hami ohjaa "Ihme sisälläsi" raskausjooga- ja synnytysvalmennuskursseja. Lisäinfoa: hamila.fi / hami@hamila.fi. 

JONNA SÄPPI

Jonna löysi joogan säännöllisen meditaatioharjoituksen kautta, kun hän kaipasi tietoista harjoitusta, johon kuuluisi myös kehon liike. Jonna valmistui joogaohjaajaksi Nepalissa vuonna 2017, joka mahdollisti syvän tutustumisen joogaan, joogan filosofiaan sekä erilaisiin pranayama– ja meditaatioharjoituksiin. Jonnalle joogaharjoitus ei ikinä ole samanlainen. Toisinaan harjoitus on selkeästi dynaamisempi, välillä turvallisuuden tunnetta kasvattava, restoratiivinen ja maadoittava. Jonna pyrkii tunneilla luomaan turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen saa toteuttaa sen hetkisiä tarpeitaan. Jonna uskoo, että harjoitus on kuin peili, joka parhaimmillaan muistuttaa jatkuvasta muutoksesta, jossa me kaikki olemme osana. 

Syksyllä 21 Jonna ohjaa Rooting to Yoga -tuntia lauantaiaamuisin.

MIIA RANTONEN

Miia löysi joogan joitakin vuosia sitten ja erityisesti yinjooga ja restoratiivinen jooga ovat olleet Miialle korvaamaton keino toipua unettomuudesta, ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista, joista hän silloin kärsi. Jooga onkin ollut hänelle yksi parhaista keinoista auttaa palauttamaan kadonnut keho-mieli-yhteys takaisin. Joulukuussa 2019 Miia valmistui yinjooga- ja meditaatio- & rentoutusohjaajaksi. Miia haluaa ohjata joogaa, jotta voisi itse olla joogan avulla avuksi muille, kuten se aikoinaan auttoi häntä. Miia saa joogasta itsevarmuutta, iloa, tyyneyttä, armollisuutta, rauhaa ja ymmärrystä. Hänen mielestään se on erinomainen tapa pitää huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kehosta ja mielestä. 

Syksyllä 21 Miia ohjaa Restoratiivinen Sunset Reset -tuntia yhdessä Saija kanssa.

JOHANNA LAAKSONEN

Johanna on  ERYT 200 jooga- ja aerialjoogaohjaaja, tanssija, rummutar, Hima Wisdom Practitioner ja ympäristötekniikan DI. Joogassa Johannaa kiehtoo kehon ja mielen saumaton yhteys ja hän tarkasteleekin sitä insinöörin tarkkuudella yhdistettynä iloon ja hauskuuteen. Johannan ohjaustyyli on vaativa, mutta rennon lempeä. Johannan tunnilla ei naurua tarvitse pidätellä ja hänen tavoitteena onkin, että kaikki lähtevät tunnilta hymyssä suin ja tyytyväisinä itseensä. Johannan erityisosaamista ovat chakrat, kuun kierto ja tunteiden yhdistäminen kehollisuuteen. Hän on käynyt myös Reiki 1. kurssin vuonna 2020.

Syksyllä 21 Johanna ohjaa Moon Flow -tuntia torstai-illoissa.

ONA KAMU

Onalla on vahva ja pitkä ura esitystaiteen ja musiikin kentällä. Työn vastapainoksi hän kaipasi jotain, missä ei tarvitsisi suorittaa mitään, mikä rauhoittaisi ja auttaisi päästämään irti. Löytyi äänimaljat ja Peter Hess®️metodi - “Äänen ja hiljaisuuden välinen kontrasti on alati kiinnostava.” PH®️metodin perusperiaatteita ovat vastuullisuus, vähemmän on enemmän-periaate, kokonaisvaltaisuus, voimavarakeskeisyys sekä arvostava ja kuunteleva yhdessäolo. Menetelmä perustuu jokaisen ihmisen erilaisuuden arvostamiseen ja vahvuuksien tukemiseen. Ona valmistui v 2017 PH®️Sointukylpyrentouttajaksi ja ennen ensi kevään valmistumista PH®️Äänimaljahierojaksi hän tekee opiskeluun liittyviä harjoitus-rentoutushoitoja Joogaholiassa opiskelijahintaan.

Syksyllä 21 Ona pitää Peter Hess® äänimaljarentoutuksia maanantai-illoissa parittomina viikkoina.

KATJA BURAKOFF

Katjan innostus joogaan syttyi astangaharjoituksen myötä jo vuonna 2006. Vuosien saatossa oma harjoitus on kuitenkin muuttunut yhä lempeämmäksi ja joogan eri kerrokset ovat avautuneet eri suuntauksiin tutustumalla. Katja kouluttautui vuonna 2014 RYT-200 -opettajaksi ja on siitä lähtien ohjannut pienryhmiä sekä erikoistunut opettamaan yinjoogaa (mm. Grounding Yin -ohjaajakoulutus 2018, Functional Yin -opettajakoulutus 2020 sekä Embodied Yin -opettajakoulutus 2021). Katjalle opettamisessa tärkeintä on luoda saliin rauhoittumisen tila, jossa jokainen voi löytää oman tapansa hengittää, olla, antautua liikkeeseen ja liikkumattomuuteen sekä oivaltaa asioita vietäväksi elämään harjoituksen ulkopuolella.

Syksyllä 21 Katja ohjaa Yin-joogakursseja maanantai-illoissa. Tiedustelut: mielijooga@outlook.com.

PETRA STRENG

Petra aloitti joogan jo 90-luvulla hathajoogan parissa. Joogassa Petraa erityisesti viehättää virtaava liike, chakrat ja mantralaulu, sekä tietysti yhteisöllisyys. Kundaliinijoogaan Petra tutustui Berliinissä vuonna 2000 ja vuonna 2018 hän valmistui kundaliiniohjaajaksi (KRI). Sittemmin Petra on kouluttautunut myös Feminine Yin®-ohjaajaksi. Joogan opettamisen ohella Petra on kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja muusikko, ja monilla hänen kursseilla käytetään joogan lisäksi luovia ja taiteellisia menetelmiä. Petran laulua voit kuulla mm. mantramusiikkia tekevässä Vayu Naam -duon kappaleissa.

Petra pitää Joogaholiassa työpajoja ja yksittäisiä tunteja.

INA HELKALA

Inan rakkaus joogaan sai alkunsa vuonna 2010 ja samantien hän ymmärsi joogaharjoituksen kokonaisvaltaisuuden kehon, hengen ja sielun tasolla. Inan opetuksessa korostuu sisäinen liike, turvalliset linjaukset ja hengityksen ja liikkeen synkronia. Hän haluaa tarjota tunneillaan tilan hiljentyä kuulemaan oman kehon tarpeita ja löytämään sen viisauden ja luonnollisen tasapainotilan. Ina valmistui RYT-500 ohjaajaksi vuonna 2016 ja on sen jälkeen joogapolku on johdattanut Inaa kouluttautumaan holistisesti ympäri maailmaa. Hän on valmistunut intuitiiviseksi energiahoitajaksi (2017), reikihoitajaksi (2020) jooga-thai hierojaksi(2019) ja Life-coachiksi (2020).

Syksyn 21 Ina viettää äitiyslomalla.

Luotsikatu 5, Helsinki info@joogaholiaa.fi 0408247279