tervetuloa!

Olemme tunnelmallinen ja intiimi joogastudio Katajanokalla.
Tervetuloa nauttimaan monipuolisista tunneistamme ja kodikkaasta miljööstä
Joogaholiaa – Katajanokkaan.

tapahtumat

Joogaholiaa – Katajanokan tulevat kurssit, työpajat ja tapahtumat.

ÄITI-VAUVAJOOGAA -KURSSI

Keskiviikkoisin 11.30-12.30

21.8.-9.10 ja 6.10.-4.12.

 
Kehoa vahvistava ja verkkaisesti etenevä joogaharjoitus sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Joogatunti sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä.

Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa.

Omaa aikaa, vertaistukea ja vauvan ehdoilla etenevää joogaharjoitusta!

Syksyn kurssit:
21.8.-9.10. & 16.10.-4.12.

Kurssin hinta 90€. (sis. kahdeksan harjoitusta)

Poissaolot voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla (max. 3 kertaa). Kurssille voi ilmoittautua myös Joogaholian kuukausi- tai sarjakortilla.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info@joogaholiaa.fi

Opettajana Teija Maila
KPJAYI-astangajoogaopettaja,
kehonhuollon ja restoratiivisen joogan opettaja

Näytä vähemmän

VINYASA ALKEET -VIIKONLOPPUKURSSI

Lauantai 24.8. klo 15.00-18.00 ja sunnuntai klo 14.00-17.00

Vinyasa alkeiskurssilla keskitymme hyvin linjattuihin asanoihin, joka luo vahvan perustan joogaharjoitukselle. Fyysisen ja energeettisen linjauksen kehittäminen tuo syvyyttä myös pidempään jooganneiden harjoitukseen.

Vinyasa-joogan alkeissa opimme aurinkotervehdykset, seisomasarjan asanoita sekä loppuliikkeitä. Harjoittelemme vinyasa-joogalle ominaista hengityksen tahdissa liikkumista, opettelemme tärkeimmät bandhat (lihaslukot) ja kehon huolellisen linjaamisen tekniikat.

Harjoittelemme erilaisia versioita asanoista, jotta harjoituksesta tulee helposti lähestyttävää kaikentasoisille harjoittelijoille, ja jokainen löytää uutta syvyttä asanaharjoitukseen. Kurssi luo perustan turvalliselle ja huolelliselle dynaamiselle joogaharjoitukselle, josta on helppo jatkaa vinyasa viikkotunneille ja jatkotason opetukseen.

Mikä Vinyasa Flow?

Kurssilla opetellaan monipuolista ja huolellisesti suunniteltua vinyasa flow -sarjaa, joka perustuu Gokulchandra Dasin (Jani Jaatinen) tapaan rakentaa koko kehoa huoltava ja vahvistava dynaaminen joogaharjoitus. Vinyasa flow muistuttaa astangajoogaa, mutta on rakenteeltaan vapaampi. Muiden joogamuotojen tavoin vinyasa-harjoitus vahvistaa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä niin että asanaharjoituksesta voi luonnollisesti siirtyä joogan seuraaviin vaiheisiin, kuten pranayama- ja meditaatioharjoitukseen.

Kurssi sopii aloittelijoille sekä joogeille, jotka haluavat parantaa tekniikkaansa ja palata klassisten perusharjoitusten ja linjausten äärelle.

Aika: La & Su

La 24.8. Klo: 15.00 – 18.00
Su 25.8. Klo: 14.00 – 17.00

Paikka: Joogaholiaa studio, Katajanokka

Hinta: 80€ (La & Su)
Opiskelijat, työttömät -10%

Ilmoittautumiset ja kyselyt: gloriasaloyoga@gmail.com

Kurssi järjestetään pienryhmäopetuksena, jotta jokainen osallistuja saa henkilökohtaista opetusta omaan harjoitukseensa.

Kuka kurssin ohjaa?

Gloria Salo on jooga- ja tantraopettaja, ja Helsingin yliopistolta valmistunut sosiaalipsykologian maisteri. Gloria on opiskellut joogan eri muotoja 15 vuotta ja valmistunut sekä hatha-, tantra- että vinyasa-jooga (RYT300 ja RYT200) -ohjaajaksi. Asanaharjoituksen lisäksi hän on perehtynyt laajasti pranayama- ja meditaatioharjoitukseen sekä joogafilosofiaan. Pro gradu -työnsä Gloria on kirjoittanut mindfulness-meditaatiosta.

Jooga ja sen lukuisat eri muodot ovat vakaa osa Glorian arkea ja päivittäistä harjoitusta. Gloria uskoo että hyvä opettaja on ennenkaikkea hyvä oppilas, jonka vuoksi hän vuosittain matkustaa ulkomaille syventämään joogan ja tantran opiskelua opettajiensa ohjauksessa.

“Jooga on tapa löytää yhteys siihen, mikä on arvokasta ja merkityksellistä, ja luopumaan kärsimystä aiheuttavista mielen malleista. Jooga tuo tasapainoa ja sisäistä vapautta arkeen.”

SENIORIJOOGA

Keskiviikkoisin klo 10.00-11.00

28.8.-4.12.

Iäkkäämmille suunnatulla tunnilla tehdään klassiseen hathajoogaan perustuvia helppoja joogaliikkeitä verkkaiseen tahtiin.

Vanhetessa on tärkeää ylläpitää liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa mm. yleiskunnon vahvistamiseksi ja loukkaantumisten välttämiseksi. Seniorijoogassa kehitetään kaikkia näitä alueita. Tasapainon kehittyminen yhdessä lihasvoiman lisääntymisen kanssa suojaa ja vahvistaa myös luurankoamme. Lisäksi tunnilla tehtävät hengitysharjoitukset ja mielen keskittäminen lisäävät henkistä hyvinvointia.

Harjoituksessa huomioidaan yksilöllisesti myös mahdolliset iän mukana tuomat haasteet ja kaikkia liikkeitä voi muokata omalle keholle sopivaksi. Sopii myös vasta-alkajille!

Yhdessä tekemistä, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja iloa keskiviikkoaamuihin!

HINTA 165€. (Sisältää 15 harjoitusta)

Poissaolot voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla (max. 5 kertaa). Kurssille voi ilmoittautua myös Joogaholian kuukausi-tai sarjakortilla.

Opettajana Teija Maija
KPJAYI-astangajoogaopettaja,
kehonhuollon ja restoratiivisen joogan opettaja

JOOGAA LAPSILLE -KURSSIT

Tiistaisin 27.8.-10.12.

7-9-vuotiaat klo 14.00-15.00 & 10-12-vuotiaat klo 15.30-16.30

Tällä lapsille räätälöidyllä joogakurssilla lapsi tutustuu joogan maailmaan leikin, tarinan ja mielikuvien avulla. Tuntien sisältö suunnitellaan ikäryhmälle sopivaksi, ja kaikki liikkeet tehdään turvallisesti ohjaajan avustamana.

Kurssin tarkoitus on tukea lapsen keskittymiskykyä, liikkuvuutta ja kognitiivista kehitystä. Tunnilla lapsia rohkaistaan toimimaan yhdessä, mutta lisäksi opetellaan rauhoittumista ja oman mielen ja kehon kuuntelua.

Hauskaa ja hyödyllistä ohjattua iltapäivätoimintaa pienissä ryhmissä!

HINTA 150€. Yhteensä 15 kertaa, 27.8.-10.12. (ei tuntia syyslomaviikolla). Kurssimaksu sisältää pienen välipalan kurssikertojen yhteydessä.

RYHMÄT:
7-9-vuotiaat tiistaisin klo 14.00-15.00
10-12-vuotiaat tiistaisin klo 15.30-16.30

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: info@joogaholiaa.fi

Opettajana: Jonna Säppi
Joogaopettaja, sosiologian maisteri

RASKAUDENAJAN JOOGA -WORKSHOPIT

Lauantaina 7.9. ja 5.10. klo 15.00-17.30

Haluaisitko jatkaa joogailuja tai kenties aloittaa joogan raskausaikana, mutta et ole aivan varma siitä, mitä kaikkea raskausajan joogaan liittyy ja mitä harjoittelussa tulisi ottaa huomioon?

Tule tutustumaan raskausajan joogaharjoitteluun 2,5 tunnin workshopiin Joogaholiaan! Workshopin aikana käydään läpi keskeisimpiä raskausajan joogaan liittyviä asioita, yleisimpien jooga-asentojen modifikaatiot sekä raskauden vaikutus kehoon ja sitä kautta myös liikesarjojen ja hengityksen sujuvuuteen. Workshopissa on tilaa vapaalle keskustelulle ja kysymyksille.

Workshopin aikana tehdään joogaharjoitus, jonka aikana käydään käytännössä läpi mm. jooga-asentojen muokkaaminen raskauden eri vaiheisiin.

Workshopin ohjaa Teija Maila. Teija on auktorisoitu astangaopettaja, kahden pienen lapsen äiti sekä kehonhuollon ohjaaja. Teija on ohjannut lukuisia naisia raskauden läpi ja tuntee yleisimmät haasteet, joita raskausaika ja äidiksi tulo luonnollisesti tuo mukanaan.

Mikäli pohdit, onko tämä sinua varten, ota rohkeasti yhteyttä teija.maila@gmail.com

Lisää ohjaajasta https://www.teijamaila.com/

Hinta: 35€

Ilmoittautumiset: info@joogaholiaa.fi

SYVÄRENTOUTTAVA TÄYDENKUUN ÄÄNIKYLPY

Täyttäkuuta lähimpänä olevat lauantait klo 17.00-18.30

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia.

Äänikylvyssä makaat alustalla viltin alla bolsterien ja tyynyjen tukemana. On tärkeää saada keho mukavaksi ja lämpimäksi, jotta mielellä on tilaa rentoutua. Äänikylvyn aikana kuulet erilaisia soittimia, kuten Tiibetin äänimaljan, shamaanirummun, sadekepin ja kalimban, joiden äänen värähtely auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänikylvyissä pääset myös kokemaan oman äänesi parantavan voiman yksinkertaisten mantrojen kautta. Äänikylpy on joka kerta erilainen ja ainutlaatuinen.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin äänihoidon ajaksi. Paikan päältä löytyy vilttejä, bolstereita ja joogamattoja (voit toki tuoda omia mukavuutta lisääviä elementtejä mukanasi).

Äänirentoutukset järjestetään kerran kuussa, täyttäkuuta lähinnä olevana lauantaina.

Osallistumismaksu 25€ (sis alv.) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen laskulla.

Tulevat äänikylvyt:

14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen: noora.morefield@gmail.com

GOKUL YOGA IMMERSION WORKSHOPS

21.-22.9., 26.-27.10. & 23.-24.11.

Lauantaisin klo 15.00-18.00 & sunnuntaisin klo 14.00-17.00

Gokul Yoga Immersion – viikonloppuintensiivit on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat syventää teknistä osaamistaan ja ymmärtää mitä asanoissa on tarkoitus tehdä ja miksi. Viikonlopun kestävä Asana Lab, jossa tutkimme asanoiden periaatteita, linjausten merkitystä sekä energeettistä marma ja bandhatyöskentelyä. Jokaisen kurssin lopussa pranayama ja/tai meditaatioosuus, sekä hieman joogafilosofiaa.

Syyslukukaudella järjestetään kolme tekniikkaa syventävää immersiota:

21.-22.9. Teema: Udkrama – seisomasarja

-jalkojen aktivointi, selän pidentäminen, tasapaino
-energeettinen bandhatyöskentely: mula bandha, uddyana bandha ja pada bandha (pada = jalka)
-pranayama: anatomy of breath, alambana bhedana

26.-27.10. Teema: Apkrama – istumasarja

-taaksetaivutusten turvallinen tekniikka, kierrot, keskivartalon vahvistaminen
-energeettinen bandhatyöskentely: ardha bandhat (ardha = half) epäsymmetrisissä asanoissa, amsa bandha (amsa= lapaluut)
-pranayama: kabalabathi, nadi sodhana

23.-24.11. Teema: Käsitasapainottelu, lantion avaus ja inversiot

-inversioiden turvallinen tekniikka
-satvinen asanaharjoitus (tamas, rajas, sattva asanaharjoituksessa)
-energeettinen bandhatyöskentely: hasta bandha (hasta= käsi), amsa bandha
-pranayama & meditaatio: ‘faculties of the mind’: visaya, samanya, samapatti (aktiivinen fokus, passiivinen kontemplaatio, mielen sulautuminen meditaation kohteeseen)

Viikonloppuintensiivit jatkavat viikkotunneilla opittua ja vievät joogaharjoituksen seuraavalle tasolle. Yhdenkin viikonlopun aikana opit paljon uusia tapoja kehittyä joogharjoituksessasi.

Pysähdymme rauhassa tutkimaan kehoa eri asennoissa. Opimme erilaisia avustuksia ja pariharjoituksia, joiden avulla ymmärryksemme asanasta syvenee. Opiskelemme tärkeimmät bandhat eri asanakategorioissa, ja opimme miten energeettinen bandhatyöskentely tuo vakautta, hallintaa ja vaivattomuutta harjoitukseen. Fyysisestä joogasta siirrymme pranayama ja meditaatioharjoitukseen, ja kurkistamme myös joogafilosofian aarrearkkuun.

Mikä Gokul Yoga?

Kurssilla opetellaan monipuolista ja huolellisesti suunniteltua harjoitusta, joka perustuu Gokulchandra Dasin (Jani Jaatinen) tapaan rakentaa koko kehoa huoltava ja vahvistava, mieltä rauhoittava dynaaminen joogaharjoitus. Gokul Yoga pohjaa syvälliseen ymmärrykseen sekä fyysisestä että energeettisestä linjauksesta.

Kurssi sopii kaikille, joilla on kokemusta dynaamisesta joogasta, ja kiinnostusta syventää ymmärrystään sekä asanaharjoituksesta että joogan hiernovaraisemmista muodoista.

Hinta: Viikonlopun immersio: 88€ (sis alv 10%)
Kaikki kolme viikonloppuimmersiota: 225€ (sis alv 10%)
Opiskelijat, työttömät -10%

Ilmoittautumiset ja kyselyt: gloriasaloyoga@gmail.com

Kurssi järjestetään pienryhmäopetuksena, jotta jokainen osallistuja saa henkilökohtaista ohjausta omaan harjoitukseensa.

STUDION PUOLIVUOTISSYNTTÄRIT 5.-6.10.!!!!

To be announced!

Puuttuuko kurssitarjonnasta jotain olennaista? Oletko pitkään toivonut jotain tiettyä työpajaa? Jaa ajatuksesi ja toiveesi kanssamme – pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Palautteet ja toiveet voi lähettää osoitteeseen info@joogaholiaa.fi

Puh: +358 40 824 72 79

www.joogaholiaa.fi
• Katajanokankatu 3 •
Helsinki

info@joogaholiaa.fi

Merja Simberg: I won’t let you down, the Dreamer said, 2016