tervetuloa!

Joogaholiaa on tunnelmallinen ja kaunis joogastudio Katajanokalla.
Tervetuloa nauttimaan pienryhmäopetuksesta, monipuolisista tunneista ja kodikkaasta miljööstä
Joogaholiaa – Katajanokkaan!

tapahtumat

Tulevat lyhytkurssit, työpajat ja tapahtumat.

JULKAISEMME PIAN ISOSAAREN KESÄSTUDION KESÄKAUDEN TAPAHTUMAT! STAY TUNED! ☀️

TRE-STRESSINPURKUKURSSIT

Lauantaisin 7.-21.3. klo 13.00-14.30

Lauantaisin 4.4.-25.4. (ei tuntia pääsiäisenä) klo 13.00-14.30

Tervetuloa syventämään TRE®-harjoitusta kolmen kerran jatkokurssille!

TRE:n säännöllinen ryhmäharjoittelu tuo itsenäisharjoitteluun
tärkeän lisän ja avustaa harjoitusrytmin saamisessa osaksi arkea. Suljetussa ryhmässä jatkokurssilla on mahdollisuus päästä kehon äärelle erilaisella tasolla, kuin avoimilla tunneilla tai satunnaisilla kursseilla. Erityishuomiossa kurssilla on liikkeen ja tärinän herättämien asioiden integroiminen osaksi itseä.

Huom! Osallistuaksesi jatkokurssille sinun tulee käydä yksipäiväisellä TRE:n tutustumiskurssilla tai olla hankkinut vastaavat tiedot jollakin toisella aloituskurssilla.

Seuraavat TRE:n tutustumiskurssit järjestetään Joogaholiassa:

Su 16.2. klo 11-13.30

Su 15.3. klo 11-13.30

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan
neurogeenisen tärinän. Tärinä vapauttaa kehon syvimpiä jännityksiä. Stressaavan tilanteen jälkeen kehon vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan. Monet
elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan. TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Säännöllisen harjoituksen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu ja ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa.

Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä olekuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi kannattaa keskustella lääkärin kanssa ennen TRE-harjoituksen aloittamisesta, mikäli sinulla on jokin vakava toimintakykyä rajoittava sairaus.

TRE® -JATKOKURSSIT JOOGAHOLIASSA :

– 7.-21.3.

– 4.4.-25.4. (ei tuntia pääsiäisenä)

Lauantaisin klo 13.00-14.30.

Kurssin ohjaajasta:

Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) -ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden
kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

KURSSIN HINTA 79€ (sis. alv 24%) / 3 kertaa

EARLY BIRD -HINTA 69€ maaliskuun kurssille voimassa 16.2. saakka ja huhtikuun kurssille 15.3. saakka!

Poissaolot voi käydä korvaamassa Joogaholian viikkotunneilla.

Ilmoittautumiset: info@joogaholiaa.fi

Lisätietoja: TRE.katriheiskala@gmail.com

SYVÄRENTOUTTAVA ÄÄNIKYLPY & YIN

Sunnuntaina 8.3., 29.3., 26.4., 10.5., 24.5. & 7.6. klo 18-20

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia. Äänikylpyyn orientoidutaan lyhyen yin-harjoituksen avulla.

Äänikylvyssä makaat alustalla viltin alla bolsterien ja tyynyjen tukemana. On tärkeää saada keho mukavaksi ja lämpimäksi, jotta mielellä on tilaa rentoutua. Äänikylvyn aikana kuulet erilaisia soittimia, kuten Tiibetin äänimaljan, shamaanirummun, sadekepin ja kalimban, joiden äänen värähtely auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänikylvyissä pääset myös kokemaan oman äänesi parantavan voiman yksinkertaisten mantrojen kautta. Äänikylpy on joka kerta erilainen ja ainutlaatuinen.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin äänihoidon ajaksi. Paikan päältä löytyy vilttejä, bolstereita ja joogamattoja (voit toki tuoda omia mukavuutta lisääviä elementtejä mukanasi).

Äänirentoutukset järjestetään kaksi kertaa kuussa sunnuntai-iltana.

Osallistumismaksu 29€ tai kertamaksu sarjakortilta + 10€. 

Ilmoittautumiset:

www.varaaheti.fi/joogaholiaa

ÄITI-VAUVAJOOGAA – 8 X KURSSI

Keskiviikkoisin 11.3.-6.5. klo 11.30.-12.30 

Joogaa äideille ja vauvoille pienryhmässä!

Kehoa vahvistava ja verkkaisesti etenevä joogaharjoitus sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Joogatunti sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä.

Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa.

Omaa aikaa, vertaistukea ja vauvan ehdoilla etenevää joogaharjoitusta!Kurssin hinta 90€. (sis. kahdeksan harjoitusta)

Poissaolot voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla (max. 3 kertaa).

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info@joogaholiaa.fiOpettajana Teija Maila
KPJAYI-astangajoogaopettaja,
kehonhuollon ja restoratiivisen joogan opettaja

Teija on kahden pienen lapsen äiti ja kokenut joogaopettaja. Hän on ohjannut lukuisia naisia läpi raskauden ja synnytyksen jälkeisen ajan. Teijan keskusteleva opetustyyli, aitous ja rennon realistinen elämänasenne luovat tunneille sallivan ja maadoittavan tunnelman.Kevään toinen kurssi:
11.3.-6.5. (ei tuntia 22.4.)

TRE-HARJOITTELUN ALOITUSTYÖPAJA

Sunnuntaina 15.3. klo 11-13.30

Tule tutustumaan TRE-stressinpurkuliikkeisiin ja niiden kautta aikaansaatuun tärinään, joka vapauttaa kehon syväjännityksiä!

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän.

Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan.

Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

Aloituskurssilla:
– käydään läpi TRE-menetelmän teoreettinen viitekehys
– tehdään tärinän aloittavat stressinpurkuliikkeet
– täristään
– harjoitellaan erilaisia tapoja itsesäätelyyn ja tapoja lopettaa tärinä
– integroidaan kokemusta lepovaiheen ja sanallistamisen kautta
– tarjotaan tietoa siitä, miten kukakin voi jatkaa harjoittelua itsenäisesti tai ohjatusti

TRE-harjoituksella on todettu oleva rutkasti erilaisia positiivisia vaikutuksia.

TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa. Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole
kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamista, mikäli on jokin vakava
toimintakykyä rajoittava sairaus.

Työpajan ohjaajasta:

Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden
kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on
myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

Hinta 55€.

Ilmoittautumiset:

http://www.varaaheti.fi/joogaholiaa

Tiedustelut: info@joogaholiaa.fi

URBAN CALM DOWN -PÄIVÄRETRIITTI

Pääsiäismaanantaina 13.4. klo 10.00-17.30

Tervetuloa Urban Calm Down -päiväretriittiin Katajanokalle pääsiäismaanantaina 13.4.! 

Retriitti tarjoaa rauhoittumisen hetken keskellä urbaania kaupunkiympäristöä ja antaa eväitä joogaharjoituksen hyödyntämiseen jokapäiväisessä, oikeassa, ärsykkeitä pursuavassa elämässämme.

Miten saada joogaharjoituksesta konkreettisia välineitä arkeen? Mikä on joogan olennaisin anti sinulle juuri tämän hetkisessä elämäntilanteessasi? Tule mukaan keskustelevaan retriittipäivään, jonka fokus on joogafilosofian ydinajatusten pohtiminen inhimillisen elämän ja sen moninaisuuden näkökulmasta. Ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia, eikä tavoitetta konsensuksesta – ainoastaan toisiamme kuuntelevaa keskustelua, josta voi poimia mukaansa itseä puhuttelevat ajatukset ja oivallukset. 

Päivän aikana teemme 1,5h dynaamisen joogaharjoituksen, käymme vapaata keskustelua ihmiselämästä ja harjoitamme hiljaisuutta. Päivä päättyy rentouttavaan ja palauttavaan 1,5h joogaharjoitukseen. 

PÄIVÄN OHJELMA:

10.00 Johdatus päivän teemaan
10.30 Dynaaminen joogaharjoitus
12.00 Lounas (omakustanteinen)
13.00 Satsang: Keskustelua valikoitujen teemojen ympärillä
14.30 Mauna: Tunnin hiljaisuus & kirjoitustehtävä keskustelun pohjalta
15.30 Restoratiivinen Mindfulness Yin
17.00 Päivän lopetus

Mahdollisia teemoja:

– Mielen selkeys
– Erilaisten tunteiden tunnistaminen, hyväksyminen ja sietäminen
– Sattvisuuden löytäminen arjessa
– Mindfulness ja läsnäolo
– Rehellisyys ja sydämen kuuntelu
– Itsensä haastaminen ja epämukavuusalueelle meneminen
– Ei-takertuminen vs. välittäminen
– Itsemyötätunnon, lempeyden ja kiitollisuuden harjoittaminen
– Omien reaktio- ja ajatusmallien tunnistaminen ja muokkaaminen joogaharjoituksen kautta
– Elämän syklisyyden, jatkuvan muutoksen ja luonnonlakien ymmärtäminen ja elämälle antautuminen

Teemat valikoituvat ja tarkentuvat osallistujien toiveiden ja keskustelun kulun mukaan. Voit myös ehdottaa sinua askarruttavaa teemaa – kaikki ajatukset ja muotoilemattomatkin hajatelmat otetaan avosylin vastaan, kuten sinutkin! Retriitti sopii kaiken tasoisille joogaajille ja sopii hyvin myös vasta-alkajille. 

URBAN CALM DOWN -päiväretriitti
Maanantaina 13.4. klo 10-17.30
Joogaholiaa – Katajanokka

Hinta: 70€ (sis. alv 10%). Koko päivän ajan tarjolla kahvia, teetä ja hedelmiä.

Retriitin ohjaa Joogaholian perustaja Saija Uussaari.

Saija on joogaopettaja (RYT 200), Grounding Yin -ohjaaja ja pian myös restoratiivisen joogan ohjaaja (RYT100).

“Halusin suunnitella Joogaholian paikaksi, jossa on hyvä olo ja hyvät aikomukset pääsevät kasvamaan.” 

Ilmoittautumiset: http://www.varaaheti.fi/joogaholiaa

Tiedustelut: info@joogaholiaa.fi

P U S & T E R V E T U L O A ! 

MATKALLA MINUSSA -ILTARETRIITTI

Perjantaina 24.4. klo 17.00-21.00

”Minä olen, tunnen, ajattelen ja oivallan – siis elän.”

Tervetuloa Matkalla minussa -päiväretriittiin Joogaholiaan lauantaina 25.1.!

Matkalla minussa -retriitti tarjoaa keinoja oman mielen maiseman avaamiseen ja selkiyttämiseen uuden vuoden alkutaipaleella. 💫

Matkaamme itseemme tunnustelevan ja mieltä avaavan joogaharjoituksen ja taidetyöskentelyn kautta. Työskentelyn tavoitteena on löytää näkymiä uuteen vuoteen ja auttaa hahmottamaan oman polun seuraavia askeleita.

Retriitin ohjaavat Auli-Maritta Ruuskanen ja Saija Uussaari, äiti ja tytär, jotka yhdistävät osaamisensa ensimmäistä kertaa.

Auli-Maritta Ruuskanen on ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja taiteen moniosaaja. Takana on nelikymmenvuotinen tie taiteen eri kentillä teatterista runouteen ja musiikista kuvataiteeseen sekä taiteen tekijänä, että opettajana ja ohjaajana. Kuvataideterapeuttina Auli-Maritta on toiminut, sekä ryhmien- että yksilöiden parissa, reilun kymmenen vuoden ajan.

Saija Uussaari on joogaopettaja ja Joogaholiaa – Katajanokan perustaja. Saija on lyhyen opettajataipaleensa aikana ehtinyt kouluttautua moneen, mutta pohjakoulutuksensa joogaopettajaksi hän on suorittanut Balilla joogafilosofian painotuksella. Saija ohjaa monipuolisesti sekä voimakkaan dynaamisia, että lempeän restoratiivisia tunteja.

Retriitin ohjelma:

🔸Johdatus päivän teemaan
🔸Kehoa ja mieltä herättelevä joogaharjoitus
🔸Taidetyöskentelyä maalaten
🔸Rentouttava restoratiivinen joogaharjoitus
🔸Päivän yhteinen lopetus

🧘‍♀️” Yllättyäkseni ja löytääkseni, tarvitsen vain avoimen mielen ja heittäytymisen hetken!
Työskentelyn avulla on mahdollista löytää uusia portteja avattavaksi tai uusi näkymä, jo löydetystä maisemasta.” 🧘‍♂️


Päivän mittaan pidämme joustavasti taukoja ja jätämme tilaa vapaalle keskustelulle, meditaatiolle ja hiljaisuudelle. Tule juuri sellaisena kuin olet – aiempaa kokemusta joogasta tai maalaamisesta et tarvitse! ❤️


Taidetyöskentelyssä käytetään myrkyttömiä maaleja. Kaikki materiaalit kuuluvat hintaan ja saat omat työsi mukaasi kotiin vietäväksi.
HINTA: 65€

Ilmoittautumiset: www.varaaheti.fi/joogaholiaaTiedustelut: info@joogaholiaa.fi

FEMININE YIN -DIPLOMIKOULUTUS (60 h)

Maanantaista lauantaihin 22.-27.6. 

Tervetuloa mukaan täysin uuteen, naiseutta sekä naisen kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaan yin joogaa, perinteistä kiinalaista lääketiedettä sekä yrtti- ja ravinto-oppia sisältävään koulutukseen.

Mistä on kyse?

Feminine Yin® on naiseutta eheyttävä yin jooga-harjoitus, jonka asennot avaavat ja hoitavat mm. lantion sekä rintakehän aluetta, tukevat hormonitoimintaa, vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa. Harjoituksen aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä muutamia naisen hyvinnoille tärkeimpiä akupisteitä, joilla voidaan tukea asentojen vaikutuksia.

Harjoitus vahvistaa ja lisää luovuutta, itsensä arvostamista, hyväksyntää sekä rakastamista. Yinjooga tukee ja edistää sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Asennoissa ollaan muutamasta minuutista ylöspäin jonka aikana keho pääsee kunnolla rentoutumaan ja mieli rauhoittumaan.

Kenelle koulutus soveltuu?

– Yin joogan ohjauksesta, luontaishoidoista, Perinteisestä Kiinalaisesta Lääketieteestä sekä kehonkäsittelystä kiinnostuneille
– Liikunta-, terveys ja hyvinvointi-alan ammattilaisille
– Joogaopettajille

Mitä koulutus pitää sisällään?

– Yht. 60 h kontaktiopetusta + kotitehtäviä

Mitä koulutuksesta saat?

– Kattavan kirjallisen materiaalin
– Todistukseksi Diplomin
– Pätevyyden ohjata ja toteuttaa Feminine Yin®- tunteja sekä kokonaisvaltaisesti naisten hyvinvointia tukevia Workshoppeja.

Mitä koulutuksessa opit ?

– Yin joogan teoria + tausta sekä energeettinen vaikutus Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen sekä Moderniin Meridiaaniteoriaan perustuen.
– Anatomiaa Yin joogan sekä naisen kehon näkökulmasta
– Meridiaanien ja sekä naiseutta tukevien tärkeimpien akupisteiden tarkastelua teoriassa + käytännössä (mm. Hormonitoiminta, vitaliteetti, hedelmällisyys, energisyys, iho)
– Feminine Yin® harjoituksessa käytettävät asanat + tärkeimpien akupisteiden käsittelyn yhdistämistä niihin, tuntien suunnittelu sekä ohjaus
– Tietoa naisen elämänkaaren eri vaiheista, niihin liittyvistä fyysisistä ja psyykkisistä muutoksista Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen näkökulmasta (kuukautiskierto, PMS, raskaus, vaihdevuodet) sekä niiden tukemisesta mm. oikeanlaisen ravinnon, yrttien ja elintapojen avulla

 

Koulutus järjestetään Ma-La 22.-27.6.2020

Aikataulu: Ma- To : 8.00-17.30, Pe-La: 12.00-20.00

 

Koulutuksen Early bird-hinta: 725e on voimassa 30.3.2020 saakka, jonka jälkeen hinta on 825e (sis.alv).
Koulutuspaikan varatessa veloitetaan 100e varausmaksu, jonka jälkeen loppusumma hoidetaan 1-2 erässä, ensimmäinen erä Toukokuun alussa ja toinen Kesäkuun alussa.

Koulutus tapahtuu pienryhmässä (6 hlöä), joten haethan koulutukseen ajoissa!

Koulutuksen opettajana toimii: Minna Andersson, Seasonal Balance® Shiatsun, GroundingYin®- Joogahoidon sekä Feminine Yin® joogaharjoituksen kehittäjä ja kouluttaja.
Alkuperäiseltä koulutukseltaan MInna on Lähihoitaja. Shiatsun ja joogan lisäksi hän on vuosien varrella opiskellut mm. anatomiaa, perinteistä kiinalaista lääketiedettä, akupainantaa, yrtti- ja ravinto-oppia. Tällä hetkellä hän opiskelee Meridiaani Psykoterapiaa.

Minnan esikoisteos “Elinvoimainen Vuosi- Kuinka tukea terveyttä perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja yin joogan keinoin” julkaistiin keväällä 2019.

Koulutukseen hakeminen ja tiedustelut tapahtuu suoraan MInnalta: p.0456407997, seasonal.balance@yahoo.com

Mitä tahansa tulee mieleesi koulutusta koskien, ota ihmeessä yhteyttä ja kysy!

Puuttuuko kurssitarjonnasta jotain olennaista? Oletko pitkään toivonut jotain tiettyä työpajaa? Jaa ajatuksesi ja toiveesi kanssamme – pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Palautteet ja toiveet voi lähettää osoitteeseen info@joogaholiaa.fi

Puh: +358 40 824 72 79

www.joogaholiaa.fi
• Katajanokankatu 3 •
Helsinki

info@joogaholiaa.fi

Merja Simberg: I won’t let you down, the Dreamer said, 2016