tervetuloa!

Joogaholiaa on tunnelmallinen ja kaunis joogastudio Katajanokalla.
Tervetuloa nauttimaan pienryhmäopetuksesta, monipuolisista tunneista ja kodikkaasta miljööstä
Joogaholiaa – Katajanokkaan!

tapahtumat

Joogaholiaa – Katajanokan tulevat kurssit, työpajat ja tapahtumat.

ÄITI-VAUVAJOOGAA -KURSSI

Keskiviikkoisin 11.30-12.30

Syksyn kurssit:

21.8.-9.10

16.10.-4.12.

Kevään kurssit:

8.1.-4.3. (19.2. ei tuntia)

11.3.-6.5. (22.4. ei tuntia)

Kehoa vahvistava ja verkkaisesti etenevä joogaharjoitus sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Joogatunti sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä.

Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa.

Omaa aikaa, vertaistukea ja vauvan ehdoilla etenevää joogaharjoitusta!

Kurssin hinta 90€. (sis. kahdeksan harjoitusta)

Poissaolot voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla (max. 3 kertaa). 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info@joogaholiaa.fi

Opettajana Teija Maila
KPJAYI-astangajoogaopettaja,
kehonhuollon ja restoratiivisen joogan opettaja

Näytä vähemmän

JOOGAA LAPSILLE -KURSSIT

Sunnuntai-iltapäivisin 12.1.-24.5.2020

7-9-vuotiaat klo 14.00-14.45

10-12-vuotiaat klo 15.00-15.45

Lapsille räätälöidyllä joogakurssilla lapsi tutustuu joogan maailmaan leikin, tarinan ja mielikuvien avulla. Tuntien sisältö suunnitellaan ikäryhmälle sopivaksi, ja kaikki liikkeet tehdään turvallisesti ohjaajan avustamana.

Kurssin tarkoitus on tukea lapsen keskittymiskykyä, liikkuvuutta ja kognitiivista kehitystä. Tunnilla lapsia rohkaistaan toimimaan yhdessä, mutta lisäksi opetellaan rauhoittumista ja oman mielen ja kehon kuuntelua.

Hauskaa ja hyödyllistä ohjattua iltapäivätoimintaa pienissä ryhmissä!

HINTA 190€. Yhteensä 18 kertaa (ei tuntia talvilomaviikolla). 

RYHMÄT:

6-9-vuotiaat sunnuntaisin klo 14.00-14.45

10-12-vuotiaat sunnuntaisin klo 15.00-15.45

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: info@joogaholiaa.fi

Opettajana: Jonna Säppi
Joogaopettaja, sosiologian maisteri

RASKAUSJOOGA

Tiistaisin klo 16.15-17.15.

Kevään kurssit:

7.1.-11.2. / 25.2.-31.3. / 7.4.-19.5. 

Raskausjooga on hyvä tapa lisätä kehon liikkuvuutta ja harjoitella tietoista rentoutumista. Joogassa vahvistetaan lantionpohjaa ja lisätään sen joustavuutta, mikä on erityisen tärkeää synnytyksen kannalta. Samalla jooga on mielen sisäinen keskittymisharjoitus, joka vahvistaa yhteyttä syntymättömään vauvaan.

Raskausjoogan ei ole tarkoitus olla fyysisesti kuormittavaa, vaan jooga tasapainottaa sekä kehon että mielen kireyksiä. Joogan avulla voi harjoitella päästämään irti kehollisesta jännityksestä, jota raskauden kuormitus kasaa kehoon. Lisäksi jooga auttaa rentoutumaan ja käyttämään hengitystä rentoutumisen apuna.

Raskausjooga ei ole synnytysvalmennus vaan ensisijaisesti äidin hyvinvointia, tukilihasten voimaa ja kehon liikkuvuutta ylläpitävää harjoittelua raskauden aikana. Tunnilla keskitytään fyysisiin harjoitteisiin ja hengityksen rooliin rentoutumisessa.

HINTA 70€ (sis. kuusi harjoitusta)

Poissaolot voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla (max. 2 kertaa). 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info@joogaholiaa.fi

Opettajana Teija Maila
KPJAYI-astangajoogaopettaja,
kehonhuollon ja restoratiivisen joogan opettaja

SYVÄRENTOUTTAVA TÄYDENKUUN ÄÄNIKYLPY

Täyttäkuuta lähimpänä olevat lauantait klo 17.00-18.30

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia.

Äänikylvyssä makaat alustalla viltin alla bolsterien ja tyynyjen tukemana. On tärkeää saada keho mukavaksi ja lämpimäksi, jotta mielellä on tilaa rentoutua. Äänikylvyn aikana kuulet erilaisia soittimia, kuten Tiibetin äänimaljan, shamaanirummun, sadekepin ja kalimban, joiden äänen värähtely auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänikylvyissä pääset myös kokemaan oman äänesi parantavan voiman yksinkertaisten mantrojen kautta. Äänikylpy on joka kerta erilainen ja ainutlaatuinen.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin äänihoidon ajaksi. Paikan päältä löytyy vilttejä, bolstereita ja joogamattoja (voit toki tuoda omia mukavuutta lisääviä elementtejä mukanasi).

Äänirentoutukset järjestetään kerran kuussa, täyttäkuuta lähinnä olevana lauantaina.

Osallistumismaksu 25€ (sis alv.) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen laskulla.

Tulevat äänikylvyt:

14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen: noora.morefield@gmail.com

GOKUL YOGA IMMERSION WORKSHOPS

21.-22.9., 26.-27.10. & 23.-24.11.

Lauantaisin klo 15.00-18.00 & sunnuntaisin klo 14.00-17.00

Gokul Yoga Immersion – viikonloppuintensiivit on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat syventää teknistä osaamistaan ja ymmärtää mitä asanoissa on tarkoitus tehdä ja miksi. Viikonlopun kestävä Asana Lab, jossa tutkimme asanoiden periaatteita, linjausten merkitystä sekä energeettistä marma ja bandhatyöskentelyä. Jokaisen kurssin lopussa pranayama ja/tai meditaatioosuus, sekä hieman joogafilosofiaa.

Syyslukukaudella järjestetään kolme tekniikkaa syventävää immersiota:

21.-22.9. Teema: Udkrama – seisomasarja

-jalkojen aktivointi, selän pidentäminen, tasapaino
-energeettinen bandhatyöskentely: mula bandha, uddyana bandha ja pada bandha (pada = jalka)
-pranayama: anatomy of breath, alambana bhedana

26.-27.10. Teema: Apkrama – istumasarja

-taaksetaivutusten turvallinen tekniikka, kierrot, keskivartalon vahvistaminen
-energeettinen bandhatyöskentely: ardha bandhat (ardha = half) epäsymmetrisissä asanoissa, amsa bandha (amsa= lapaluut)
-pranayama: kabalabathi, nadi sodhana

23.-24.11. Teema: Käsitasapainottelu, lantion avaus ja inversiot

-inversioiden turvallinen tekniikka
-satvinen asanaharjoitus (tamas, rajas, sattva asanaharjoituksessa)
-energeettinen bandhatyöskentely: hasta bandha (hasta= käsi), amsa bandha
-pranayama & meditaatio: ‘faculties of the mind’: visaya, samanya, samapatti (aktiivinen fokus, passiivinen kontemplaatio, mielen sulautuminen meditaation kohteeseen)

Viikonloppuintensiivit jatkavat viikkotunneilla opittua ja vievät joogaharjoituksen seuraavalle tasolle. Yhdenkin viikonlopun aikana opit paljon uusia tapoja kehittyä joogharjoituksessasi.

Pysähdymme rauhassa tutkimaan kehoa eri asennoissa. Opimme erilaisia avustuksia ja pariharjoituksia, joiden avulla ymmärryksemme asanasta syvenee. Opiskelemme tärkeimmät bandhat eri asanakategorioissa, ja opimme miten energeettinen bandhatyöskentely tuo vakautta, hallintaa ja vaivattomuutta harjoitukseen. Fyysisestä joogasta siirrymme pranayama ja meditaatioharjoitukseen, ja kurkistamme myös joogafilosofian aarrearkkuun.

Mikä Gokul Yoga?

Kurssilla opetellaan monipuolista ja huolellisesti suunniteltua harjoitusta, joka perustuu Gokulchandra Dasin (Jani Jaatinen) tapaan rakentaa koko kehoa huoltava ja vahvistava, mieltä rauhoittava dynaaminen joogaharjoitus. Gokul Yoga pohjaa syvälliseen ymmärrykseen sekä fyysisestä että energeettisestä linjauksesta.

Kurssi sopii kaikille, joilla on kokemusta dynaamisesta joogasta, ja kiinnostusta syventää ymmärrystään sekä asanaharjoituksesta että joogan hiernovaraisemmista muodoista.

Hinta: Viikonlopun immersio: 88€ (sis alv 10%)
Kaikki kolme viikonloppuimmersiota: 225€ (sis alv 10%)
Opiskelijat, työttömät -10%

Ilmoittautumiset ja kyselyt: gloriasaloyoga@gmail.com

Kurssi järjestetään pienryhmäopetuksena, jotta jokainen osallistuja saa henkilökohtaista ohjausta omaan harjoitukseensa.

TRE-HARJOITTELUN ALOITUSTYÖPAJA

Sunnuntaina 20.10. klo 14-16.30.

Tule tutustumaan TRE-stressinpurkuliikkeisiin ja niiden kautta aikaansaatuun tärinään, joka vapauttaa kehon syväjännityksiä!

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän.

Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan.

Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

Aloituskurssilla:
– käydään läpi TRE-menetelmän teoreettinen viitekehys
– tehdään tärinän aloittavat stressinpurkuliikkeet
– täristään
– harjoitellaan erilaisia tapoja itsesäätelyyn ja tapoja lopettaa tärinä
– integroidaan kokemusta lepovaiheen ja sanallistamisen kautta
– tarjotaan tietoa siitä, miten kukakin voi jatkaa harjoittelua itsenäisesti tai ohjatusti

TRE-harjoituksella on todettu oleva rutkasti erilaisia positiivisia vaikutuksia.

TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa. Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole
kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamista, mikäli on jokin vakava
toimintakykyä rajoittava sairaus.

Työpajan ohjaajasta:

Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden
kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on
myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

TRE-harjoittelun aloitustyöpaja Joogaholiassa:
Sunnuntaina 20.10. klo 14-16.30

Hinta 55€.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteessa:
www.varaaheti.fi/joogaholiaa

Puuttuuko kurssitarjonnasta jotain olennaista? Oletko pitkään toivonut jotain tiettyä työpajaa? Jaa ajatuksesi ja toiveesi kanssamme – pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Palautteet ja toiveet voi lähettää osoitteeseen info@joogaholiaa.fi

Puh: +358 40 824 72 79

www.joogaholiaa.fi
• Katajanokankatu 3 •
Helsinki

info@joogaholiaa.fi

Merja Simberg: I won’t let you down, the Dreamer said, 2016