tervetuloa!

Joogaholiaa on tunnelmallinen ja kaunis joogastudio Katajanokalla.
Tervetuloa nauttimaan pienryhmäopetuksesta, monipuolisista tunneista ja kodikkaasta miljööstä
Joogaholiaa – Katajanokkaan!

tapahtumat

Tulevat lyhytkurssit, työpajat ja tapahtumat.

SYVÄRENTOUTTAVA TÄYDENKUUN ÄÄNIKYLPY

Täyttäkuuta lähimpänä olevat lauantait klo 17.00-18.30

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia.

Äänikylvyssä makaat alustalla viltin alla bolsterien ja tyynyjen tukemana. On tärkeää saada keho mukavaksi ja lämpimäksi, jotta mielellä on tilaa rentoutua. Äänikylvyn aikana kuulet erilaisia soittimia, kuten Tiibetin äänimaljan, shamaanirummun, sadekepin ja kalimban, joiden äänen värähtely auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänikylvyissä pääset myös kokemaan oman äänesi parantavan voiman yksinkertaisten mantrojen kautta. Äänikylpy on joka kerta erilainen ja ainutlaatuinen.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin äänihoidon ajaksi. Paikan päältä löytyy vilttejä, bolstereita ja joogamattoja (voit toki tuoda omia mukavuutta lisääviä elementtejä mukanasi).

Äänirentoutukset järjestetään kerran kuussa, täyttäkuuta lähinnä olevana lauantaina.

Osallistumismaksu 25€ (sis alv.) maksetaan ilmoittautumisen jälkeen laskulla.

Tulevat äänikylvyt:

14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen: noora.morefield@gmail.com

TRE-HARJOITTELUN ALOITUSTYÖPAJA

Sunnuntaina 5.1. klo 15-17.30.

Perjantaina 10.1. klo 17-19.30

Tule tutustumaan TRE-stressinpurkuliikkeisiin ja niiden kautta aikaansaatuun tärinään, joka vapauttaa kehon syväjännityksiä!

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän.

Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan.

Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

Aloituskurssilla:
– käydään läpi TRE-menetelmän teoreettinen viitekehys
– tehdään tärinän aloittavat stressinpurkuliikkeet
– täristään
– harjoitellaan erilaisia tapoja itsesäätelyyn ja tapoja lopettaa tärinä
– integroidaan kokemusta lepovaiheen ja sanallistamisen kautta
– tarjotaan tietoa siitä, miten kukakin voi jatkaa harjoittelua itsenäisesti tai ohjatusti

TRE-harjoituksella on todettu oleva rutkasti erilaisia positiivisia vaikutuksia.

TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa. Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole
kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamista, mikäli on jokin vakava
toimintakykyä rajoittava sairaus.

Työpajan ohjaajasta:

Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden
kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on
myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

TRE-harjoittelun aloitustyöpajat Joogaholiassa:

  • Sunnuntaina 5.1. klo 15-17.30

TAI

  • Perjantaina 10.1. klo 17-19.30

Hinta 55€.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: info@joogaholiaa.fi

Puuttuuko kurssitarjonnasta jotain olennaista? Oletko pitkään toivonut jotain tiettyä työpajaa? Jaa ajatuksesi ja toiveesi kanssamme – pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Palautteet ja toiveet voi lähettää osoitteeseen info@joogaholiaa.fi

Puh: +358 40 824 72 79

www.joogaholiaa.fi
• Katajanokankatu 3 •
Helsinki

info@joogaholiaa.fi

Merja Simberg: I won’t let you down, the Dreamer said, 2016