tervetuloa!

Olemme tunnelmallinen ja intiimi joogastudio Katajanokalla.
Tervetuloa nauttimaan monipuolisista tunneistamme ja kodikkaasta miljööstä
Joogaholiaa – Katajanokkaan.

aikataulu

JOOGAHOLIAN KATAJANOKAN STUDION TUNNIT OVAT TAUOLLA.

Kesän ajan järjestämme puistojoogaa Katajanokalla, Matruusinpuistossa sekä tapahtumia ja retriittejä kesästudiossamme Isosaaressa. 

Puistojoogan aikataulut vaihtuvat viikottain ja tulevan viikon aikataulu julkaistaan varausjärjestelmässä viimeistään edeltävänä sunnuntaina. 

Seuraa meidän sosiaalisen median kanavia ja kotisivuja pysyäksesi ajantasalla kesän tapahtumista!

IHANAA, AURINKOISTA KESÄÄ! ❤️

KEVÄÄN 2020 AIKATAULU (voimassa 1.1. alkaen)

Pääset lukemaan tuntikuvaukset tunnin nimeä painamalla.

Maanantai:

Kohti inversioita -tunneilla keskitymme rakentamaan voimaa ja tietoisuutta, jota tarvitaan siirryttäessä edistyneempiin ylösalaisiin asentoihin ja käsitasapainoihin. Vahvistamme ja stabiloimme erityisesti keskivartaloa ja yläkroppaa, jotta jaksamme kannatella kehonpainoa käsien varassa. Harjoittelemme myös erilaisia siirtymiä, vinyasoita, joiden avulle voimme siirtyä keveästi asanasta toiseen.

Tunnit sopivat kaikille, joilla on jo hieman kokemusta dynaamisesta asanaharjoituksesta. Sinun ei tarvitse osata yhtään inversiota tai käsitasapainoa osallituaksesi tunnille.

Huom. Tunti ei sovellu raskaana oleville. 

 
Yinjooga on syvärentoutusta keholle ja mielelle, ja se on erinomainen vastapaino dynaamisille harjoituksille ja arkipäivän stressille. Yinjoogassa asanoissa pysytään 3 minuuttia tai pidempäänkin. Pitkät pidot auttavat avaamaan sidekudosten paksumpia kerroksia, joita liikkuva, dynaaminen harjoitus ei välttämättä saavuta yhtä tehokkaasti. Harjoituksen aikana lihakset pidetään mahdollisimman rentoina ja asanat tehdäänkin pääsääntöisesti makuulla tai istuen, apuvälineitä tukena käyttäen. Perjantai-illan päätteeksi tämä yin-tunti hemmottelee äänikylpy-savasanalla.

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia. Äänikylvyn aikana makaat alustalla viltin alla apuvälineiden tukemana. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen.

Tunnilla on käytössä tavallisia tunteja voimakkaammat eteeriset öljyt.

Haluaisitko aloittaa joogaharrastuksen, mutta joogasalin kynnys tuntuu vielä korkealta? Miesten joogaryhmässä tuo kynnys ylittyy helposti! Emme seiso päällä vaan tukevasti ja juurevasti jaloillamme. Harjoituksesta kiittää koko keho, oma hengitys tulee tutuksi ja mielikin lepää.

Tunnilla jooga tulee tutuksi miesten fysiikan näkökulmasta ja tarjolla on harjoituksia, joihin jäykempikin keho taipuu. Tunti sopii kaikille harjoituksesta kiinnostuneille eikä se edellytä aiempaa joogakokemusta!

Miesten joogaa ohjaa Antti Mäkipää. Antti on Suomen joogaliiton jooganohjaaja ja -opettaja (jooganopettaja, SJL). Lisäksi hän on käynyt scaravellilaisen joogan ohjaajakoulutuksen (200h) joogastudio Manipurassa.

Tervetuloa seisomaan juurevasti ja löytämään oma joogapolkusi miesten omassa ryhmässä!

Tiistai:

Vinyasa Flow -tunnilla liikutaan hengityksen tahdissa omaa kehoa kuunnellen. Virtaava, dynaaminen tunti kehittää voimaa, liikkuvuutta, ja tasapainoa monipuolisesti.

Saat tehdä harjoitusta omista lähtökohdista ja vaihtoehtoja tarjotaan eri tasoisille harjoittelijoille. Tällä tunnilla pääset usein kokeilemaan mm. käsitasapainoasentoja, mutta tarjolla on aina myös muita vaihtoehtoja. Erilaiset teemat tuovat vaihtelua harjoitteluun. 

Loppua kohti tunti tarjoaa lepoa mielelle ja keholle restoratiivisempien harjoitteiden muodossa.

Pehmeä jooga & meditaatio -tunnilla teemme lempeää ja palauttavaa joogaa, intuitiivistä liikettä, ohjattua meditaatiota sekä rentoutumista. Tunti on joka kerta erilainen ja sisältää vaihtelevasti edellä mainittuja elementtejä tunnin teemaan liittyen. Harjoitus antaa sinulle tilan ja luvan hiljentyä oman keho-mielen äärelle sekä vapauden tehdä ja tulkita harjoitusta omista lähtökohdistasi käsin.

Tunneille voi osallistua jokainen oman keho-mieli yhteyden kuuntelusta kiinnostunut, et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta. Tämä tunti oivallinen silloin, kun kaipaat rauhoittumista, olemista ja palauttavaa liikettä. 

Keskiviikko:

Kehoa vahvistava ja verkkaisesti etenevä joogaharjoitus sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Joogatunti sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä.

Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa. 

Kevään kurssit:

  • 8.1.-4.3. (19.2. ei tuntia)
  • 11.3.-6.5. (22.4. ei tuntia)

Joogaa viittomakielellä -tunti yhdistää dynaamista hathaa ja hitaita, hengityksen tahdissa tehtäviä flow-sarjoja. Tunnin harjoitteet sekä voimistavat että avaavat kehoa luoden tasapainoista oloa kehoon ja mieleen. 

Tunti on suunniteltu etenemään viittomakielen ehdoilla. Voit rauhassa sulkea silmät tai keskittyä omaan tekemiseen, luottaen, että kaikki ohjeistukset annetaan yhteisesti ja huomiosi herätetään ennen sitä.

Tunti noudattaa perinteistä joogaharjoituksen rakennetta, sisältäen alku- ja loppumeditaation sekä hengitysharjoituksia.

Tunti soveltuu myös uusille joogan harrastajille.

Yinjooga on rauhallista ja palauttavaa joogaa. Harjoituksessa edetään rauhallisesti asennosta toiseen ja asennoissa viivytään kahdesta viiteen minuuttiin. Harjoitus keskittyy lihaskalvojen ja sidekudosalueiden avaamiseen.

Restoratiivinen Yin -tunti etenee kohti restoratiivista, vieläkin palauttavampaa joogaharjoitusta, jolloin asennoissa viivytään tavallista yinharjoitusta pidempään, noin 5-15 minuuttia. Tällöin harjoituksen pääasiallinen kohde on kehomme parasympaattinen hermosto. 

Yin-tunnin aikana tutkiskelemme sananmukaisesti kuun pimeää puolta, eli syviä mielemme sopukoita ja harjoittelemme tietoista läsnäoloa. Tunnin tavoitteena on tarjota levähdyshetki sekä keholle että mielelle.

Tunti soveltuu kaikille.

Torstai:

Vinyasa Flow -tunnilla liikutaan hengityksen tahdissa omaa kehoa kuunnellen. Virtaava, dynaaminen tunti kehittää voimaa, liikkuvuutta, ja tasapainoa monipuolisesti.

Saat tehdä harjoitusta omista lähtökohdista ja vaihtoehtoja tarjotaan eri tasoisille harjoittelijoille. Tällä tunnilla pääset usein kokeilemaan mm. käsitasapainoasentoja, mutta tarjolla on aina myös muita vaihtoehtoja. Erilaiset teemat tuovat vaihtelua harjoitteluun. 

Loppua kohti tunti tarjoaa lepoa mielelle ja keholle restoratiivisempien harjoitteiden muodossa.

Perjantai:

Tällä tunnilla tehdään kehoa avaavia ja vahvistavia asanasarjoja rauhallisessa tahdissa oman hengityksen rytmiin. Liikkeiden rytmittäminen oman hengityksen kanssa lisää läsnäolon taitoja ja kokonaisvaltaista kehotietoisuutta. Tunnilla pyritään tekemään jokainen liike ja siirtymä tietoisesti, jolloin muu maailma kuin itsestään loittonee harjoituksen ajaksi. 

Tunnin aloitus koostuu alkumeditaatiosta ja kehoa lämmittävistä liikkeistä. Kehon lämmittyä tehdään hitaita kehoa voimistavia ja avaavia liikesarjoja oman hengityksen tahdissa. Loppua kohti palataan takaisin matolle restoratiivisempia liikkeitä varten. Tunti päättyy ohjattuun syvärentoutukseen ja lyhyeen loppumeditaatioon. Tunti soveltuu kaikille.

Lauantai:

 
Dynaaminen Hatha & Meditaatio -tunnilla yhdistyy joogan vahvistava ja rauhoittava vaikutus. Tunti koostuu noin tunnin mittaisesta dynaamisesta asana-harjoituksesta ja puolen tunnin rauhoittavista meditaatio -ja hengitysharjoituksista, joita seuraa pitkä loppurentoutus. 
 
Asanaharjoitukseen sisältyy erilaisia liikesarjoja seisten sekä istuen, monipuolisesti avaten, haastaen ja vahvistaen kehoa. Asanoille tarjotaan useita eri vaihtoehtoja, joten tunti sopii kaikille.
 
Meditaatiota lähestytään helposti lähestyttävillä tekniikoilla, ja tunti lopetetaan pitkällä loppurentoutuksella.
 

Sunnuntai:

Grounding Yin on hoitava tuntikokonaisuus, jossa yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty meridiaanien, eli kehon energiakanavien, käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien ja niissä sijaitsevien akupisteiden käsittely lisää asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

Grounding Yin -tunneilla käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan tavallista yin-tuntia pidempään, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä asiakkaita shiatsu-hierontaan pohjautuvilla tekniikoilla.

Yoga nidralla tarkoitetaan vapaasti suomennettuna joogista, unen kaltaista valveillaoloa. Tässä ohjatussa syvärentoutuksessa ohjaaja vie osallistujien huomion eri kehonosiin ja mielikuviin, jotka auttavat saavuttamaan meditatiivisen syvärentoutumisen tilan.

Grounding Yin & Yoga Nidra -harjoitus sopii kaikille.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin Grounding Yin -tunnin ajaksi. 

Grounding Yin -tunnit järjestetään kaksi kertaa kuussa sunnuntai-iltana.

Osallistumismaksu 29€ tai kertamaksu sarjakortilta + 10€. 

 

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia. Äänikylpyyn orientoidutaan lyhyen yin-harjoituksen avulla.

Äänikylvyssä makaat alustalla viltin alla bolsterien ja tyynyjen tukemana. On tärkeää saada keho mukavaksi ja lämpimäksi, jotta mielellä on tilaa rentoutua. Äänikylvyn aikana kuulet erilaisia soittimia, kuten Tiibetin äänimaljan, shamaanirummun, sadekepin ja kalimban, joiden äänen värähtely auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen. Äänikylvyissä pääset myös kokemaan oman äänesi parantavan voiman yksinkertaisten mantrojen kautta. Äänikylpy on joka kerta erilainen ja ainutlaatuinen.

Pukeuduthan mukavasti ja tarpeeksi lämpimästi, jotta voit rentoutua täysin äänihoidon ajaksi. Paikan päältä löytyy vilttejä, bolstereita ja joogamattoja (voit toki tuoda omia mukavuutta lisääviä elementtejä mukanasi).

Äänirentoutukset järjestetään kaksi kertaa kuussa sunnuntai-iltana.

Osallistumismaksu 29€ tai kertamaksu sarjakortilta + 10€. 

SYKSYN 2019 AIKATAULU (voimassa 12.8. alkaen)

Pääset lukemaan tuntikuvaukset tunnin nimeä painamalla.

Maanantai:

Yin & Yang -tunnilla yhdistyvät dynaaminen asanaharjoitus ja lempeät yin-asanat. Tunnin ensimmäinen puolisko koostuu alkumeditaatiosta ja sitä seuraavasta monipuolisesta, dynaamisesta asanaharjoituksesta, joka vahvistaa kehoa, parantaa tasapainoa sekä lisää kehon liikkuvuutta. Osallistujat voivat itse säädellä harjoituksen voimakkuutta valitsemalla liikkeistä itselleen sopivat variaatiot sekä säätelemällä pitojen kestoa.

Tunnin jälkimmäinen osuus on vastakohta voimakkaalle ja dynaamiselle puolikkaalle. Tässä osuudessa antaudutaan lempeiden yin-asanoiden vietäväksi. Yinjoogassa keho saa avautua ja sulaa asanoihin ilman lihastyötä, jolloin päästään vaikuttamaan lihasten ohi kehon sidekudosverkostoon. 

Tunti soveltuu kaikille.

Dynaaminen Hathta koostuu monipuolisista kehoa voimistavista ja avaavista liikkeistä. Tunnilla haastetaan kehoa monipuolisesti tekemällä vaihteleva liikesarjoja. Olennaisessa osassa tuntia ovat tietoisuustaidot ja niiden kehittäminen tutkiskelemalla mielen liikkeitä ja harjoituksen vaikutuksia itseen läpi tunnin.

Tunnilla tehtävä harjoitukset monipuolisesti haastavat ja voimistavat kehoa, parantavat tasapainoa ja lisäävät liikkuvuutta. Osallistujat voivat itse säädellä harjoituksen voimakkuutta valitsemalla itselleen sopivat vaihtoehdot liikkeiden suorittamiseen ja pysymällä asanoissa itselleen sopivalta tuntuvan ajan. Näin ollen tunti sopii kaikille.

Dynaamisen osuuden jälkeen palataan lattialle tunnin rauhallisempaan osuuteen, jossa keskitytään enemmän kehoa vahvistaviin venytyksiin. Jokainen tunti päättyy ohjattuun syvärentoutukseen ja lyhyeen loppumeditaatioon.

 
Yin Flow -tunnilla tehdään yinjoogasta tuttuja asentoja yhdistettynä pehmeään liikkeeseen. Tunnin alussa kehoa valmistellaan harjoitukseen lempeän virtaavalla liikkeellä ja haetaan kevyttä virtaavuutta myös pidempikestoisten pitojen välisiin siirtymiin ja vastaliikkeisiin. 
 
Yinjooga on syvärentoutusta keholle ja mielelle, ja se on erinomainen vastapaino dynaamisille harjoituksille ja arkipäivän stressille. Yinjoogassa asanoissa pysytään 3 minuuttia tai pidempäänkin. Tämä harjoitus yhdistää yinjoogasta tuttuja asanoita lempeään, rauhalliseen, itseä kuuntelevaan liikkeeseen.
 
Tunti on tahdiltaan rauhallinen ja antaa tilaa niin liikkeelle kuin syvälle rentoutumiselle.

Tiistai:

Tällä lapsille räätälöidyllä joogakurssilla lapsi tutustuu joogan maailmaan leikin, tarinan ja mielikuvien avulla. Tuntien sisältö suunnitellaan ikäryhmälle sopivaksi, ja kaikki liikkeet tehdään turvallisesti ohjaajan avustamana. 

Kurssin tarkoitus on tukea lapsen keskittymiskykyä, liikkuvuutta ja kognitiivista kehitystä. Tunnilla lapsia rohkaistaan toimimaan yhdessä, mutta lisäksi opetellaan rauhoittumista ja oman mielen ja kehon kuuntelua. 

Kurssille mahtuu 12 lasta. 

Tällä lapsille räätälöidyllä joogakurssilla lapsi tutustuu joogan maailmaan leikin, tarinan ja mielikuvien avulla. Tuntien sisältö suunnitellaan ikäryhmälle sopivaksi, ja kaikki liikkeet tehdään turvallisesti ohjaajan avustamana. 

Kurssin tarkoitus on tukea lapsen keskittymiskykyä, liikkuvuutta ja kognitiivista kehitystä. Tunnilla lapsia rohkaistaan toimimaan yhdessä, mutta lisäksi opetellaan rauhoittumista ja oman mielen ja kehon kuuntelua. 

Kurssille mahtuu 12 lasta. 

Helppo Hatha on kevyt aloitus joogaharrastukselle. Tunnilla tutustutaan syvähengitykseen ja keskivartalon tukilihaksistoon sekä tehdään yksinkertaisia asentoja ja liikkeitä, jotka parantavat liikkuvuutta ja vahvistavat kehon hallintaa. Tunti alkaa ja päättyy rentoutukseen, tahti on rauhallinen ja sisältö on hoitava ja kuormituksesta palauttava.

Sopii hyvin mm. aloittelijalle, rentoutumista etsivälle, synnytyksestä palautumiseen ja kremppojen kanssa työskentelyyn. Tälle tunnille on helppo tulla!

Yin & Yang -tunnilla yhdistyvät dynaaminen asanaharjoitus ja lempeät yin-asanat. Tunnin ensimmäinen puolisko koostuu alkumeditaatiosta ja sitä seuraavasta monipuolisesta, dynaamisesta asanaharjoituksesta, joka vahvistaa kehoa, parantaa tasapainoa sekä lisää kehon liikkuvuutta. Osallistujat voivat itse säädellä harjoituksen voimakkuutta valitsemalla liikkeistä itselleen sopivat variaatiot sekä säätelemällä pitojen kestoa.

Tunnin jälkimmäinen osuus on vastakohta voimakkaalle ja dynaamiselle puolikkaalle. Tässä osuudessa antaudutaan lempeiden yin-asanoiden vietäväksi. Yinjoogassa keho saa avautua ja sulaa asanoihin ilman lihastyötä, jolloin päästään vaikuttamaan lihasten ohi kehon sidekudosverkostoon.

Tunti soveltuu kaikille.

Keskiviikko:

Iäkkäämmille suunnatulla tunnilla tehdään klassiseen hathajoogaan perustuvia helppoja joogaliikkeitä verkkaiseen tahtiin. Vanhetessa on tärkeää ylläpitää liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa mm. yleiskunnon vahvistamiseksi ja loukkaantumisten välttämiseksi. Seniorijoogassa kehitetään kaikkia näitä alueita. Tasapainon kehittyminen yhdessä lihasvoiman lisääntymisen kanssa suojaa ja vahvistaa myös luurankoamme. Lisäksi tunnilla tehtävät hengitysharjoitukset ja mielen keskittäminen lisäävät henkistä hyvinvointia.

Harjoituksessa huomioidaan yksilöllisesti myös mahdolliset iän mukana tuomat haasteet ja kaikkia liikkeitä voi muokata omalle keholle sopivaksi. Sopii myös vasta-alkajille!

Yhteensä 15 kertaa, viikot 34-49. Poissaolot (max. 5) voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla. Kurssille voi ilmoittautua myös Joogaholian kuukausi-tai sarjakortilla.

Kehoa vahvistava ja verkkaisesti etenevä joogaharjoitus sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Joogatunti sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä.

Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa. Ole yhteydessä teija.maila@gmail.com, mikäli pohdit, sopiiko tämä tunti sinulle ja lapsellesi.

Kahdeksan kerran kurssikokonaisuus. Ensimmäinen kurssi viikot 34-41 ja toinen kurssi viikot 42-49. Poissaolot (max. 3) voi käydä korvaamassa muilla Joogaholian tunneilla. Kurssille voi ilmoittautua myös Joogaholian kuukausi- tai sarjakortilla.

Joogaa viittomakielellä -tunti yhdistää dynaamista hathaa ja hitaita, hengityksen tahdissa tehtäviä flow-sarjoja. Tunnin harjoitteet sekä voimistavat että avaavat kehoa luoden tasapainoista oloa kehoon ja mieleen. 

Tunti on suunniteltu etenemään viittomakielen ehdoilla. Voit rauhassa sulkea silmät tai keskittyä omaan tekemiseen, luottaen, että kaikki ohjeistukset annetaan yhteisesti ja huomiosi herätetään ennen sitä.

Tunti noudattaa perinteistä joogaharjoituksen rakennetta, sisältäen alku- ja loppumeditaation sekä hengitysharjoituksia.

Tunti soveltuu myös uusille joogan harrastajille.

Yinjooga on rauhallista ja palauttavaa joogaa. Harjoituksessa edetään rauhallisesti asennosta toiseen ja asennoissa viivytään kahdesta viiteen minuuttiin. Harjoitus keskittyy lihaskalvojen ja sidekudosalueiden avaamiseen.

Restoratiivinen Yin -tunti etenee kohti restoratiivista, vieläkin palauttavampaa joogaharjoitusta, jolloin asennoissa viivytään tavallista yinharjoitusta pidempään, noin 5-15 minuuttia. Tällöin harjoituksen pääasiallinen kohde on kehomme parasympaattinen hermosto. 

Yinharjoituksessa tutkiskelemme sananmukaisesti kuun pimeää puolta, eli syviä mielemme sopukoita. Tunnilla käytetään apuvälineitä kuten tyynyjä, palikoita, joogavöitä, seinää tai bolstereita. Tunti soveltuu kaikille.

Tunnilla on käytössä tavallisia tunteja voimakkaammat eteeriset öljyt.

Torstai:

Vinyasa Flow muistuttaa astangajoogaa, mutta on rakenteeltaan vapaampi. Gokul Vinyasa Flow -tunneilla keskitymme fyysiseen ja energeettiseen kehon linjaukseen, opettelemme tärkeimmät marmat ja bandhat (energeettiset lihaslukot) ja harjoittelemme vinyasajoogalle ominaista hengityksen tahdissa virtaamista asanasta toiseen flow-tilan synnyttämiseksi.

Dynaaminen harjoitus on monipuolisesti kehoa vahvistava, liikkuvuutta lisäävä ja tasapainoa kehittävä. Tunnilla tutkimme erilaisia versioita asanoista, jotta harjoituksesta tulee helposti lähestyttävää kaikentasoisille harjoittelijoille.

Perjantai:

Tällä tunnilla tehdään kehoa avaavia ja vahvistavia asanasarjoja rauhallisessa tahdissa oman hengityksen rytmiin. Liikkeiden rytmittäminen oman hengityksen kanssa lisää läsnäolon taitoja ja kokonaisvaltaista kehotietoisuutta. Tunnilla pyritään tekemään jokainen liike ja siirtymä tietoisesti, jolloin muu maailma kuin itsestään loittonee harjoituksen ajaksi. 

Tunnin aloitus koostuu alkumeditaatiosta ja kehoa lämmittävistä liikkeistä. Kehon lämmittyä tehdään hitaita kehoa voimistavia ja avaavia liikesarjoja oman hengityksen tahdissa. Loppua kohti palataan takaisin matolle restoratiivisempia liikkeitä varten. Tunti päättyy ohjattuun syvärentoutukseen ja lyhyeen loppumeditaatioon. Tunti soveltuu kaikille.

Yinjooga on syvärentoutusta keholle ja mielelle, ja se on erinomainen vastapaino dynaamisille harjoituksille ja arkipäivän stressille. Yinjoogassa asanoissa pysytään 3 minuuttia tai pidempäänkin. Pitkät pidot auttavat avaamaan sidekudosten paksumpia kerroksia, joita liikkuva, dynaaminen harjoitus ei välttämättä saavuta yhtä tehokkaasti. Harjoituksen aikana lihakset pidetään mahdollisimman rentoina ja asanat tehdäänkin pääsääntöisesti makuulla tai istuen, apuvälineitä tukena käyttäen. Perjantai-illan päätteeksi tämä yin-tunti hemmottelee äänikylpy-savasanalla.

Äänikylpy on syvärentoutus ja ohjattu meditaatioharjoitus äänen avulla. Se on yksinkertainen, mutta syvällinen tapa lähestyä meditaation mieltä rauhoittavia vaikutuksia. Äänikylvyn aikana makaat alustalla viltin alla apuvälineiden tukemana. Musiikin ja äänen on todettu vaikuttavan keskushermoston prosessointiin, autonomiseen hermostoon, hengitykseen, pulssiin ja lihasjännitykseen.

Tunnilla on käytössä tavallisia tunteja voimakkaammat eteeriset öljyt.

Lauantai:

 
Dynaaminen Hatha & Meditaatio -tunnilla yhdistyy joogan vahvistava ja rauhoittava vaikutus. Tunti koostuu noin tunnin mittaisesta dynaamisesta asana-harjoituksesta ja puolen tunnin rauhoittavista meditaatio -ja hengitysharjoituksista, joita seuraa pitkä loppurentoutus. 
 
Asanaharjoitukseen sisältyy erilaisia liikesarjoja seisten sekä istuen, monipuolisesti avaten, haastaen ja vahvistaen kehoa. Asanoille tarjotaan useita eri vaihtoehtoja, joten tunti sopii kaikille.
 
Meditaatiota lähestytään helposti lähestyttävillä tekniikoilla, ja tunti lopetetaan pitkällä loppurentoutuksella.
 

Sunnuntai:

Grounding Yin on hoitava tuntikokonaisuus, jossa yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty meridiaanien, eli kehon energiakanavien, käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien ja niissä sijaitsevien akupisteiden käsittely lisää asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. Grounding Yin -tunneilla käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan tavallista yin-tuntia pidempään, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä asiakkaita.

Yoga nidralla tarkoitetaan vapaasti suomennettuna joogista, unen kaltaista valveillaoloa. Tässä ohjatussa syvärentoutuksessa ohjaaja vie osallistujien huomion eri kehonosiin ja mielikuviin, jotka auttavat saavuttamaan meditatiivisen syvärentoutumisen tilan. Harjoitus on hyödyllinen ja helposti lähestyttävä kaikille.

Muutokset tuntiaikatauluihin ovat mahdollisia. Tarkistathan ajantasaiset tuntitiedot varauskalenterista. 

Säännöllisten viikkotuntien lisäksi tarjoamme pidempiä teematunteja, työpajoja ja kursseja sekä ilmaisia Joogaholiaa – Karmajooga –tapahtumia. Voit tutustua tuleviin tapahtumiin Tapahtumat-välilehdellä.

 

 

Puuttuuko tuntitarjonnasta jotain olennaista? Oletko pitkään toivonut jotain tiettyä työpajaa? Jaa ajatuksesi ja toiveesi kanssamme – pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toiveesi. Palautteet ja toiveet voi lähettää osoitteeseen info@joogaholiaa.fi

Puh: +358 40 824 72 79

www.joogaholiaa.fi
• Katajanokankatu 3 •
Helsinki

info@joogaholiaa.fi

Merja Simberg: I won’t let you down, the Dreamer said, 2016